Vleeskuikenstal verlichting

Altuma Forte: De beste LED verlichting voor Vleeskuikens

Optimale stalverlichting is essentieel voor de gezondheid en prestaties van vleeskuikens. De Altuma Forte heeft een zeer breed lichtbereik door gebruik te maken van speciale optieken. Voor vleeskuikenstallen resulteert dit in een zeer gelijkmatige lichtverdeling met slechts één lijn verlichting.

De Altuma Forte is 100% ammoniakbestendig (DLG getest) en kan gerust met de hogedrukspuit gereinigd worden door de hoogste beschermingsgraad van IP69K. Daarnaast maken we gebruik van de beste drivers op de markt, met de laagste photometric flicker frequentie.

GRATIS Lichtplan laten maken
100% Ammoniakbestendig
Breed en optimaal lichtbereik
5 jaar garantie
IP69K bescherming

Ervaringen van andere Vleeskuikenhouders

Deze klanten gingen u voor en kozen al voor de beste stalverlichting voor hun Vleeskuikenstal. Ze vertellen u graag wat ze er van vinden.
Ik had al veel led verlichting gezien, maar was nog niet
overtuigd. Totdat ik de open dag van De Jong in Ried bezocht en zijn nieuwe verlichting zag. Ik was gelijk overtuigd. De lichtverdeling in mijn stallen is erg mooi, je ziet geen vlekken en de kuikens doen het erg goed!

Tom Geerts (Dr.)

Vleeskuikenhouder

Nu hoeven we slechts één rij LED-lampen op te hangen, in plaats van twee of drie rijen hoogfrequente TL buizen. Bovendien is deze LED-verlichting veel energiezuiniger!
Bauke de Jong testimonial

Bauke de Jong (Fr.)

Vleeskuikenhouder

De controleurs van de NVWA waren verbaasd over de mooie verdeling van het licht in mijn stal, omdat er maar één enkele rij lampen in de nok hangt. Daar waren ze erg positief over en dat hadden ze nog niet vaak gezien.

Gerrit Langenkamp (Gld.)

Vleeskuikenhouder

Altuma Forte

De optimale verlichtingsoplossing in uw stal.

Licht is een essentiële factor in het leven. Lichtomstandigheden regelen het bioritme en hebben een enorme impact op het welzijn van mens en dier. In tegenstelling tot conventionele verlichtingsoplossingen biedt Pacelum licht oplossingen aan die geoptimaliseerd zijn voor het dier.

Geoptimaliseerde verlichting verhoogt het dierenwelzijn en de opbrengst.

Een geoptimaliseerd recept van het kleurenspectrum in combinatie met verschillende optieken en de mogelijkheden om flikkervrij te dimmen zorgen voor een rustgevende sfeer in de stal. Door rekening te houden met het oog van het dier, in combinatie met de verschillende kenmerken van onze led verlichting, kan daarnaast een verhoogde productie en verbeterd dierenwelzijn worden bereikt.

Zeer egaal lichtbeeld met slecht één rij verlichting

De Altuma Forte LED schijnt bij 6 meter montagehoogte tot wel 26 m breed en zorgt voor een uitstekende lichtverdeling met slechts één centrale rij verlichting. De kuikens voelen zich door het geoptimaliseerde ”lichtrecept” comfortabeler en verdelen zich optimaal over de totale oppervlakte van de stal. Hierdoor ontstaan minder natte plekken en is de kans op voetzoolontsteking aanzienlijk kleiner.

Ook verbetert de Altuma Forte LED, de herkenbaarheid en ervaart het kuiken minder stress. Dit zorgt voor een betere voeropname en uniforme groei. Voor het gewenste lichtniveau van minimaal 20 lux zijn aanzienlijk minder armaturen nodig. Dit scheelt niet alleen in de aanschaf- en installatiekosten, maar ook aanzienlijk in het stroomverbruik. Daardoor is de Altuma® Forte niet alleen geschikt voor nieuwbouw maar ook het ideale armatuur voor renovatieoplossingen

Egaal lichtbeeld
Energiezuinige LED
Geschikt voor 1 ster beter leven keurmerk

Gratis lichtberekening voor Vleeskuikenstallen

Voor elke klant maken wij een gratis 3D lichtplan specifiek volgens uw
situatie en ontwerp. Zo is op een transparante manier zichtbaar hoe de
lichtverdeling is op alle plekken in de stal.