Stalverlichting Melkvee

Forte LED: De beste LED stalverlichting voor Melkvee

De Forte LED Agri is speciaal ontwikkeld voor de veehouderij en is als enige armatuur op de markt echt ammoniakbestendig (IP69K). De Forte LED Agri is er in diverse uitvoeringen en standaard voorzien van 1-10V dimsturing, snel-montage systeem en 5 jaar volledige garantie.

Het armatuur is uitermate geschikt voor melkveestallen. De FORTE LED is zeer efficiënt met een lichtopbrengst tot wel 145 lumen per watt. Dankzij de 360-graden-instelbaarheid van het armatuur kan de lichtverdeling optimaal worden aangepast aan elke situatie. Met deze combinatie van efficiëntie en flexibiliteit is het niet alleen geschikt voor nieuwbouw maar ook de ideale renovatieoplossing.

GRATIS Lichtplan laten maken
100% Ammoniakbestendig
Breed en optimaal lichtbereik
5 jaar garantie
IP69K bescherming

Ervaringen van andere Melkveehouders

Deze klanten gingen u voor en kozen al voor de beste stalverlichting voor hun Melkveebedrijf. Ze vertellen u graag wat ze er van vinden.
De Forte LED Agri lampen zorgen voor veel licht door de gehele stal en ze besparen ook nog eens energie ten opzichte van andere lampen!
Cor Okkema testimonial

Cor Okkema

Melkveehouder

Het automatische lichtplan van de lampen zorgt bij de dieren voor extra structuur en ritme. Je merkt dat dit de gang naar de robot bevordert.
Klaas Pieter Mulder testimonial

Klaas Pieter Mulder

Melkveehouder en Dierenarts

Het is echt een wereld van verschil. Mijn oude TL-verlichting was veel minder fel. Nu hoef ik in ieder geval niet meer met een zaklamp de stal in!
Pieter Bosma testimonial

Pieter Bosma

Melkveehouder

Altuma Forte

De Forte is bestand tegen de meest extreme omstandigheden en 100% ammoniak bestendig

Veel boeren hebben hun verlichting omgebouwd naar LED, het zogenaamde ‘retrofit’. Hoewel deze retrofit leidt tot de gewenste energiebesparingen in vergelijking met de oude lampen, zijn ze niet afgedicht tegen water, stof en ammoniak waardoor de voorspelde levensduur niet wordt bereikt.

De Forte LED Agri is van slagvast PMMA en kan met de hogedrukspuit gereinigd worden. Ook heet water, stoom of de meest gebruikte reiniging- en ontsmettingsmiddelen zijn geen probleem.

Hoog lichtrendement

De Forte LED Agri heeft een lichtrendement van meer dan 145 lumen per watt. Ter vergelijking: een Retrofit lamp bereikt 120 lumen per watt, een klassieke TL-lamp (58 Watt) met een magnetische ballast slechts ongeveer 72 lumen per watt. Daarnaast heeft de FORTE LED AGRI – in tegenstelling tot veel andere armaturen – een zeer lage verblindingsfactor, door een speciale diffusor voor optimale lichtdistributie.

Zeer breed en egaal licht voor in de stal

De meeste ledlampen geven het licht rechtstreeks zoals het uit de LED-chips komt. Deze bolvormige lichtverdeling (Lambertiaans) leidt bij voor veel stallen typische lage montage hoogtes tot ongelijk verlichtingssterktes; op sommige plaatsen is het te licht, op andere gebieden te donker. Vooral bij lage (renovatie) stallen is er ongelijkmatige verlichting met veel donkere gebieden en vlekvorming. Om een gelijkmatige lichtvederdeling te bereiken, zijn er te veel lichtpunten nodig, welke de investeringskosten- maar ook de energiekosten verhoogt. Ook leidt het tot een te fel verlichte stal.

Met de FORTE W bereiken we bij een montagehoogte van 6 meter een 14 meter brede zeer gelijkmatige verlichting. De FORTE MXW schijnt bij 6 meter montagehoogte tot 26 m breed, en zorgt bijvoorbeeld voor een uitstekende egale verlichting voor vleeskuikens met slechts één centrale rij verlichting. De dieren voelen zich meer comfortabel en zieke of afwijkende dieren zijn gemakkelijk te herkennen. Er zijn aanzienlijk minder armaturen nodig om een stal te verlichten.

Egaal lichtbeeld
Energiezuinige LED
Perfecte oplossing voor Melkvee

Gratis lichtberekening voor Melkveehouders

Voor elke klant maken wij een gratis 3D lichtplan specifiek volgens uw
situatie en ontwerp. Zo is op een transparante manier zichtbaar hoe de
lichtverdeling is op alle plekken in de stal.